Kada želite ukusan ručak, a ipak jednostavan za pripremu, onda isprobajte ovaj recept. Sve što treba da uradite jeste da ispečete krompir sa povrćem i sirom, a dovoljno je kaloričan da će vas zasititi. Poslužite ga samo sa salatom, a kako je u toku Uskršnji post ovo jelo lako pretvorite u posno. Sir, pavlaku i jaja zamenite posnom verzijom.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 3 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1/3 kašičice bibera
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1 kašika pavlake
- 350 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 2 čena belog luka
- 100 g tvrdog sira
- mladi crni luk
Priprema:
Krompir izrendajte, pa dobro operite i ocedite. Zatim dodajte jaja, so, biber, italijanski začin, muskatni oraščić i pavlaku. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vreme u tiganju propržite iseckane pečurke, pa dodajte seckani crni luk. Kada i on omekša dodajte seckanu papriku i beli luk. Pržite još 5 minuta, posolite i pobiberite. Zatim dobijenu smesu sipajte preko krompira. Preko pospite rendani sir i pecite još 10 minuta. Pospite seckanim mladim lukom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa