Kada želite ukusan ručak, a ipak jednostavan za pripremu, onda isprobajte ovaj recept. Sve što treba da uradite jeste da ispečete krompir sa povrćem i sirom, a dovoljno je kaloričan da će vas zasititi. Poslužite ga samo sa salatom, a kako je u toku Uskršnji post ovo jelo lako pretvorite u posno. Sir, pavlaku i jaja zamenite posnom verzijom.

  • Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 3 jajeta 
  • 1 kašičica soli
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • 1 kašika pavlake
  • 350 g pečuraka
  • 1 crni luk 
  • 1 paprika 
  • 2 čena belog luka
  • 100 g tvrdog sira
  • mladi crni luk

Priprema:
Krompir izrendajte, pa dobro operite i ocedite. Zatim dodajte jaja, so, biber, italijanski začin, muskatni oraščić i pavlaku. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vreme u tiganju propržite iseckane pečurke, pa dodajte seckani crni luk. Kada i on omekša dodajte seckanu papriku i beli luk. Pržite još 5 minuta, posolite i pobiberite. Zatim dobijenu smesu sipajte preko krompira. Preko pospite rendani sir i pecite još 10 minuta. Pospite seckanim mladim lukom i služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE