Kada želite ukusan ručak, a ipak jednostavan za pripremu, onda isprobajte ovaj recept. Sve što treba da uradite jeste da ispečete krompir sa povrćem i sirom, a dovoljno je kaloričan da će vas zasititi. Poslužite ga samo sa salatom, a kako je u toku Uskršnji post ovo jelo lako pretvorite u posno. Sir, pavlaku i jaja zamenite posnom verzijom.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 3 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1/3 kašičice bibera
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
- 1 kašika pavlake
- 350 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 2 čena belog luka
- 100 g tvrdog sira
- mladi crni luk
Priprema:
Krompir izrendajte, pa dobro operite i ocedite. Zatim dodajte jaja, so, biber, italijanski začin, muskatni oraščić i pavlaku. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Za to vreme u tiganju propržite iseckane pečurke, pa dodajte seckani crni luk. Kada i on omekša dodajte seckanu papriku i beli luk. Pržite još 5 minuta, posolite i pobiberite. Zatim dobijenu smesu sipajte preko krompira. Preko pospite rendani sir i pecite još 10 minuta. Pospite seckanim mladim lukom i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus