Pljeskavice od mlevenog mesa su dobro poznate i ne postoji osoba koja ih nije probala. Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, ali i dalje vam se jedu pljeskavice mi predlažemo da napravite ove od povrća. Pomešajte pečurke, luk, šargarepu i krompir sa začinima i brašnom,  pa ispecite ili ispržite pljeskavice odličnog ukusa.  

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • 2 šargarepe
  • 500 g pečuraka
  • mladi luk
  • peršun
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kurkume
  • 150 g integralnog brašna

Priprema: 
Šargarepu oljuštite, a krompir sa sve ljuskom skuvajte. Kada se prohladi krompir oljuštite, kao i šargarepu i očišćenje pečurke. Dodajte seckani mladi luk, peršun, kao i mleveni crni luk. Posolite, pobiberite, pospite kurkumom i slatkom paprikom, pa dodajte i mleveni beli luk i integralno brašno. Dobro sjedinite sve sastojke. Pokvasite ili nauljite ruke, pa oblikujte pljeskavice. Možete da ih pečete u rerni na 180°C oko 20 minuta, a možete i da ih pržite na malo ulja. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE