Pljeskavice od mlevenog mesa su dobro poznate i ne postoji osoba koja ih nije probala. Ako se pridržavate Uskršnjeg posta, ali i dalje vam se jedu pljeskavice mi predlažemo da napravite ove od povrća. Pomešajte pečurke, luk, šargarepu i krompir sa začinima i brašnom, pa ispecite ili ispržite pljeskavice odličnog ukusa.
- Sastojci:
- 5 krompira
- 2 šargarepe
- 500 g pečuraka
- mladi luk
- peršun
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kurkume
- 150 g integralnog brašna
Priprema:
Šargarepu oljuštite, a krompir sa sve ljuskom skuvajte. Kada se prohladi krompir oljuštite, kao i šargarepu i očišćenje pečurke. Dodajte seckani mladi luk, peršun, kao i mleveni crni luk. Posolite, pobiberite, pospite kurkumom i slatkom paprikom, pa dodajte i mleveni beli luk i integralno brašno. Dobro sjedinite sve sastojke. Pokvasite ili nauljite ruke, pa oblikujte pljeskavice. Možete da ih pečete u rerni na 180°C oko 20 minuta, a možete i da ih pržite na malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus