Sigurno mnogi od vas već imaju po nekoliko recepata za mafine, ali ne škodi da obogatite kuvar još nekim. Oni su vrlo praktični jer mogu da se pripremaju slani ili slatki, ali mogu i da se služe u svakoj prilici, bilo da su neka slavlja ili svakodnevno. Ovo pecivo osim ukusa oduševljava i izgledom, a kako je u toku Uskršnji post predlažemo vam posne mafine sa ajvarom, paprikom i kiselim krastavčićima. Može da se jede za doručak, večeru ili užinu, a ne treba ni puno vremena za pripremu. 

  • Sastojci: 
  • 400 g brašna 
  • 150-180 ml ulja
  • 150-180 ml vode 
  • kukuruz šećerac 
  • paprika
  • kiseli krastavci 
  • 1 kašika ajvara

Priprema:

U posudi pomešajte vodu, ulje i brašno. Testo treba da bude malo gušće nego za palačinke. Dodajte seckane kisele krastavce, kiselu papriku i ajvar. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u nauljeni kalup za mafine i pecite na 200°C oko 20-30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE