Sigurno mnogi od vas već imaju po nekoliko recepata za mafine, ali ne škodi da obogatite kuvar još nekim. Oni su vrlo praktični jer mogu da se pripremaju slani ili slatki, ali mogu i da se služe u svakoj prilici, bilo da su neka slavlja ili svakodnevno. Ovo pecivo osim ukusa oduševljava i izgledom, a kako je u toku Uskršnji post predlažemo vam posne mafine sa ajvarom, paprikom i kiselim krastavčićima. Može da se jede za doručak, večeru ili užinu, a ne treba ni puno vremena za pripremu.
- Sastojci:
- 400 g brašna
- 150-180 ml ulja
- 150-180 ml vode
- kukuruz šećerac
- paprika
- kiseli krastavci
- 1 kašika ajvara
Priprema:
U posudi pomešajte vodu, ulje i brašno. Testo treba da bude malo gušće nego za palačinke. Dodajte seckane kisele krastavce, kiselu papriku i ajvar. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u nauljeni kalup za mafine i pecite na 200°C oko 20-30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus