Mafinisu popularno slatko pecivo, a obično se prave sa voćem, čokoladni, sa pudingom... Danas postoje i slane verzije koje su jednako ukusne kao i slatke, a takođe je izbor namirnica koje se koriste beskrajan. Ako se pridržavate Uskršnjeg posta onda napravite testo bez jaja, mleka i putera i ispecite mafine koji su vazdušasti i mekani da će vam se dopasti na prvi zalogaj. A za još bolji ukus dodajte im maline ili neko drugo voće po želji.
- Sastojci:
- 100 g šećera
- 60 ml vode
- 60 ml ulja
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 140 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 140 g malina
Priprema:
U posudi pomešajte šećer, vodu, ulje i vanilu. Dobro promešajte, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Mešajte žicom dok se sastojci ne sjedine (nemojte da preterujete sa mešanjem). Zatim kalup za mafine obložite papirnim kalupima, pa sipajte malo smese, dodajte maline, pa još malo smese. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Napomena: Maline pre upotrebe prvo odmrznite i dobro ocedite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Kako da ukiselite mladi luk da duže traje
Rolat sa makom i krem sirom
Domaće lepinje sa hrskavom šarenom koricom
Harmonika pita sa paradajzom, lukom i kačkavaljem