Ako volite snikers čokoladicu definitivno ćete uživatu u ukusu ove torte. Raskošna poslastacica pravi se iz slojeva, a fantasičan spoj čokolade, karamele i kikirkirija će vas osvojiti na prvi zalogaj. U toku Uskršnjeg posta ljudi misle da moraju da se odreknu omiljene hrane, ali danas postoje zamenske namirnice za skoro sve proizvode, pa možete bez griže savesti da uživate u svakom zalogaju snikers torte.Mrsne sastojke zamenite posnim i napravite odličnu tortu.
- Sastojci:
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 100 g keksa (posnog)
- 200 g krem sira (posnog)
- 40 g šećera u prahu
- 250 g karamel krema
- 250 ml slatke pavlake (posne)
- 120 g kikirikija
- Za glazuru:
- 80 g čokolade (posne)
- 40 ml slatke pavlake (posne)
Priprema:
Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri nekih 10-15 minuta. Poređajte keks u kalup, a u posudi pomešajte krem sir sa šećerom u prahu i karamel kremom (50 g). Dobro umutite, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Želatin otopite na pari, pa pomešajte sa filom i dobro sjedinite. Preko kesa sipajte fil, pa onda i karamel krem (200 g) i pospite kikiriki. Stavite pola sata u frižider, a za to vreme otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte. Vratite u frižider na još minimum sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus