Ako volite snikers čokoladicu definitivno ćete uživatu u ukusu ove torte. Raskošna poslastacica pravi se iz slojeva, a fantasičan spoj čokolade, karamele i kikirkirija će vas osvojiti na prvi zalogaj. U toku Uskršnjeg posta ljudi misle da moraju da se odreknu omiljene hrane, ali danas postoje zamenske namirnice za skoro sve proizvode, pa možete bez griže savesti da uživate u svakom zalogaju snikers torte.Mrsne sastojke zamenite posnim i napravite odličnu tortu.
- Sastojci:
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 100 g keksa (posnog)
- 200 g krem sira (posnog)
- 40 g šećera u prahu
- 250 g karamel krema
- 250 ml slatke pavlake (posne)
- 120 g kikirikija
- Za glazuru:
- 80 g čokolade (posne)
- 40 ml slatke pavlake (posne)
Priprema:
Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri nekih 10-15 minuta. Poređajte keks u kalup, a u posudi pomešajte krem sir sa šećerom u prahu i karamel kremom (50 g). Dobro umutite, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Želatin otopite na pari, pa pomešajte sa filom i dobro sjedinite. Preko kesa sipajte fil, pa onda i karamel krem (200 g) i pospite kikiriki. Stavite pola sata u frižider, a za to vreme otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte. Vratite u frižider na još minimum sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem