Tortiljaje nezaobilazna u skoro svakom meksičkom jelu i njihova kuhinja je prepoznatilja upravo po ovoj lepinji. Pravi se od nekoliko jeftinih sastojaka, a peče se svega par minuta. U nju možete da stavite najrazličitije namirnice, od mesa, povrća, sira ili umaka..., ali takođe možete da je jedete umesto hleba. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i umesite testo, a onda oblikujte tortilje. Još jedan dodatni plus je to što u ovim divnim lepinjama možete da uživate i u toku posta.
- Sastojci:
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 190 ml tople vode
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i ulje. Sjedinite, pa dodajte toplu vodu. Umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Zatim ga podelite na 16 jednakih delova (35 g po komadu) i oblikujte kuglice. Zatim ih razvucite u tanak krug, pa ih pržite na malo ulja sa obe strane. Ređajte jednu preko druge i čuvajte tortilje u čistoj krpi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus