Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVE TORTILJE: Popularne meksičke lepinje možete da punite sastojcima po želji, ali i da jedete umesto hleba

Naučite kako sami da napravite domaće tortilje i zaboravićete na kupovne.

 Kako se prave domaće tortilje Izvor: Printscreen/YT/Joshua Weissman

Tortiljaje nezaobilazna u skoro svakom meksičkom jelu i njihova kuhinja je prepoznatilja upravo po ovoj lepinji. Pravi se od nekoliko jeftinih sastojaka, a peče se svega par minuta. U nju možete da stavite najrazličitije namirnice, od mesa, povrća, sira ili umaka..., ali takođe možete da je jedete umesto hleba. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i umesite testo, a onda oblikujte tortilje. Još jedan dodatni plus je to što u ovim divnim lepinjama možete da uživate i u toku posta. 

  • Sastojci: 
  • 350 g brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 1,5 kašičica praška za pecivo 
  • 3 kašike ulja 
  • 190 ml tople vode

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i ulje. Sjedinite, pa dodajte toplu vodu. Umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Zatim ga podelite na 16 jednakih delova (35 g po komadu) i oblikujte kuglice. Zatim ih razvucite u tanak krug, pa ih pržite na malo ulja sa obe strane. Ređajte jednu preko druge i čuvajte tortilje u čistoj krpi. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti