Tortiljaje nezaobilazna u skoro svakom meksičkom jelu i njihova kuhinja je prepoznatilja upravo po ovoj lepinji. Pravi se od nekoliko jeftinih sastojaka, a peče se svega par minuta. U nju možete da stavite najrazličitije namirnice, od mesa, povrća, sira ili umaka..., ali takođe možete da je jedete umesto hleba. Sve što treba da uradite jeste da pomešate sastojke i umesite testo, a onda oblikujte tortilje. Još jedan dodatni plus je to što u ovim divnim lepinjama možete da uživate i u toku posta. 

  • Sastojci: 
  • 350 g brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 1,5 kašičica praška za pecivo 
  • 3 kašike ulja 
  • 190 ml tople vode

Priprema:
U posudi pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i ulje. Sjedinite, pa dodajte toplu vodu. Umesite glatko testo. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. Zatim ga podelite na 16 jednakih delova (35 g po komadu) i oblikujte kuglice. Zatim ih razvucite u tanak krug, pa ih pržite na malo ulja sa obe strane. Ređajte jednu preko druge i čuvajte tortilje u čistoj krpi. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE