Baunti čokoladice su nekada mogle samo da se kupe, a danas možete lako da ih spremite kod kuće i to u vidu torti, kolača, poslastica... Odlična kombinacija čokolade i kokosa je prosto savršena, a naš današnji predlog je posni kolač koji se sprema od kakao kora i predivnog krema od kokosa, a na kraju se preliva čokoladnom glazurom. Uživaćete u svakom zalogaju ove preukusne i mekane poslastice.
- Sastojci:
- Za testo:
- 180 ml biljnog mleka
- 125 g šećera
- 75 ml ulja
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 30 g kakao
- 240 g brašna
- 15 g praška za pecivo
- Za punjenje:
- 200 ml kokosovog mleka
- 120 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 200 g kokosa
- 50 ml kokosovog ulja
- Za čokoladnu glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 50 ml biljnog mleka
Priprema:
U posudi pomešajte mleko i šećer, pa dodajte ulje, vanilin šećer, so i prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u tepsiju obloženu pek papirom i poravnajte. Pecite na 180°C oko 20-22 minuta. U šerpu sipajte kokosovo mleko, šećer, kokos, vanilin šećer i kokosovo ulje. Kuvajte dok se malo ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dobijenu koru isecite na kocke, pa na jednu kocku stavite malo kokos fila i preklopite drugom kockom. Tako radite dok ne utrošite sve. Istopite čokoladu sa mlekom i dobijenom glazurom premažite kolače. A postoji i lakši način, a to je da koru presečete na 2 jednaka dela, jedan premažete kremom i preko stavite drugu koru, pa onda prelijte čokoladnom glazurom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem