Iako je prošao Božićni post, srpska slava Sveti Jovan pada u petak i trpeza po pravilima treba da bude posna. Danas postoje izuzetne posne zamene za čuvena mrsna jela, ali ono čemu se svi najviše raduju su kolači. Napravite predivne posne kolače, a ovaj sa makom će vas posebno oduševiti. Rozen kora, mak fil i čokoladna glazura ga čine apsolutno nedoljivim kolačem.

  • Sastojci:
  • 1 pakovanje rozen kora
  • 600 g maka
  • 1 margarin
  • 1 limun
  • 350 g šećera
  • 500 ml vode
  • Za glazuru:
  • 200 g posne čokolade
  • 1 kašičica ulja

Priprema: 
Sipajte vodu i šećer u šerpu, pa kada provri dodajte mak. Mešajte da se sjedini, pa u vruć fil dodajte margarin. Pomešajte limunov sok i malo vode, pa premažite rozen koru. Zatim premažite fil i ređajte tako dok ne utrošite sve sastojke. Čokoladu istopite sa uljem, pa prelijte preko kore i ostavite da se stegne. Napravite je 2-3 dana pre slave.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE