Za Svetog Jovana poslužite ribu, a saznajte kako da je napravite za samo 5 minuta. Ovo naravno važi samo za jedan filet, a potrebni su vam osnovni sastojci. Samo je ispržite i prelijte najjednostavnijim sosom od putera i limuna. Po ovom receptu uglavnom Francuzi spremaju ribu, a sigurno će se dopasti i vašim gostima. 

  • Sastojci: 
  • filet po želji 
  • so, biber 
  • brašno
  • 4-5 kockice putera 
  • 1 limun

Priprema: 
Filet ribe posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. U tiganju dobro zagrejte ulje i otopite puter. Kada dobije boju okrenite sa druge strane. Pred kraj sipajte malo limunovog soka. U tiganju ispržite još malo putera sa limunovim sokom i prelijte ribu.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE