Za Svetog Jovana poslužite ribu, a saznajte kako da je napravite za samo 5 minuta. Ovo naravno važi samo za jedan filet, a potrebni su vam osnovni sastojci. Samo je ispržite i prelijte najjednostavnijim sosom od putera i limuna. Po ovom receptu uglavnom Francuzi spremaju ribu, a sigurno će se dopasti i vašim gostima.
- Sastojci:
- filet po želji
- so, biber
- brašno
- 4-5 kockice putera
- 1 limun
Priprema:
Filet ribe posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. U tiganju dobro zagrejte ulje i otopite puter. Kada dobije boju okrenite sa druge strane. Pred kraj sipajte malo limunovog soka. U tiganju ispržite još malo putera sa limunovim sokom i prelijte ribu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem