Ribu uglavnom ljudi izbegavaju da spremaju kod kuće jer miris nije prijatan, ali je toliko ukusna da vredi. Zato je ona koja se priprema u rerni najbolje rešenje, ali ako pravite manju količinu i pržena je odlična. Manje od 5 minuta je potrebno da ispržite ribu, a onda je prelijte aromatičnim umakom od limuna i putera. Ako ne želite da je pržite možete da je ispržite u rerni. Ako želite da je spremate kad postipte umesto putera koristite margarin. 

  • Sastojci: 
  • 60 g neslanog putera
  • 1 kašika svežeg limunovog soka
  • 2 tanka fileta bele ribe (bez kože i kostiju) 
  • 2 kašike belog brašna
  • 2 kašike ulja 

Priprema:

Otopite puter u tiganju, pa kad dobije braon boju skolnite sa šporeta i sipajte u manju činiju. Dodajte sok od limuna, pa posolite i pobiberite. Ribu osušite ubrusom, pa je posolite i pobiberite. Pospite i brašnom, pa rukama lepo razmažite. Višak brašna lepo otresite. Zagrejte ulje u tiganju, pa pržite ribu dok ne dobije zlatnu boju, oko 5 minuta.  Ribu servirajte, pa prelijte sosom. Ukrasite peršunom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE