Ako volite punjene paprike ovaj ručak će vam se garantovano dopasti. Pravi se od sastojaka koji idu u punjenu papriku, samo što se kuva kao gulaš, pa smo ovo preukusno jelo i nazvali lažni gulaš. Kada se lepo ukrčka služi se sa rendanim sirom i seckanim peršun, a jedna šerpa je dovoljna za 2 dana jela. 

Sastojci:
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
1 crni luk
2 čena belog luka
150 g mlevenog mesa 
1,4 l pilećeg bujona 
2 konzerve seckanog pelata 
2 kašičice origana 
240 g pirinča 
čedar sir
peršun

Priprema:
U velikoj šerpi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje. Dodajte seckane paprike i luk i pržite dok ne omekšaju, oko 7 minuta. Dodajte seckani beli luk i pržite nekih minut. Zatim dodajte meso, posolite i pobiberite, pa promešajte i pržite još nekih 7-8 minuta. Ocedite višak masnoće, pa sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa vodom). Sipajte i pelat i promešajte. Pospite origanom, opet promešajte, poklopite i ostavite da provri. Zatim smanjite temepraturu i dodajte prethodno oparan pirinač. Promešajte, ponovo poklopite i kuvajte oko 40 minuta. Dolivajte vodu ako je potrebno. Pre serviranja pospite rendanim čedar sirom i seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE