Ako volite punjene paprike ovaj ručak će vam se garantovano dopasti. Pravi se od sastojaka koji idu u punjenu papriku, samo što se kuva kao gulaš, pa smo ovo preukusno jelo i nazvali lažni gulaš. Kada se lepo ukrčka služi se sa rendanim sirom i seckanim peršun, a jedna šerpa je dovoljna za 2 dana jela.
Sastojci:
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
1 crni luk
2 čena belog luka
150 g mlevenog mesa
1,4 l pilećeg bujona
2 konzerve seckanog pelata
2 kašičice origana
240 g pirinča
čedar sir
peršun
Priprema:
U velikoj šerpi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje. Dodajte seckane paprike i luk i pržite dok ne omekšaju, oko 7 minuta. Dodajte seckani beli luk i pržite nekih minut. Zatim dodajte meso, posolite i pobiberite, pa promešajte i pržite još nekih 7-8 minuta. Ocedite višak masnoće, pa sipajte bujon (kocku supe pomešajte sa vodom). Sipajte i pelat i promešajte. Pospite origanom, opet promešajte, poklopite i ostavite da provri. Zatim smanjite temepraturu i dodajte prethodno oparan pirinač. Promešajte, ponovo poklopite i kuvajte oko 40 minuta. Dolivajte vodu ako je potrebno. Pre serviranja pospite rendanim čedar sirom i seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem