Za ručak nikad dosta predloga, a kako je u toku Uskršnji post obogatite svoju trpezu i receptom za posne punjene tikvice. Pune se lukom, pirinčem i šargarepom, a ako želite da ima malo obogatite ukus dodajte i biljni sir. Za manje od sat vremena napravite ukusan ručak za celu porodicu i to od jeftinih sastojaka.

  • Sastojci:
  • 3 tikvice
  • 3 mala crna luka 
  • 1 šargarepa
  • 50 g pirinča 
  • 3 paradajza 

Priprema:
Tikvice isecite na pola, pa izdubite. Kratko ih blanširajte u ključaloj i posoljenoj vodi. Poređajte ih u tepsiju koju ste premazali uljem. Crni luk i šargarepu izrendajte, pa propržite u tiganju na malo ulja dok ne omekša. Zatim dodajte iseckanu sredinu tikvice i pirinač, pa začinite po želji i sve dobro promešajte. Poklopite i dinstajte nekih 10 minuta. Nakon toga dodajte i rendani paradajz. Napunite tikvice dobijenom smesom, pa ako želite stavite parče biljnog sira i zatvorite paradajzom koji ste isekli na kolutove. Pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE