Musakaje praktično jelo koje je sem brze pripreme i fantastičnog ukusa. Obično se sprema sa mlevenim mesom i krompirom, ali varijacija je bezbroj, pa tako možete da koristite bilo koje povrće.Mi vam danas predlažemo musaku sa tikvicama koja je idealna ako ste vegetarijanac, ali i ako postite. Peče se manje od pola sata, a sastojci su baš jeftini. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg tikvica
  • 2 crna luka
  • 1 veći paradajz
  • 1 veća šargarepa
  • 150 g pirinča
  • Za preliv:
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • 7-8 kašika vode
  • 1 kašičica kurkume
  • 2 kašike brašna

Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na kolutove. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sekcanu šargarepu i promešajte. Kada povrće omekša dodajte pirinač koji ste oprali, kao i seckani paradajz. Začinite po želji. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte tikvice, pa sipajte fil i opet poređajte sloj tikvica. U posudu pomešajte obe vrste brašna i kurkumu, pa sipajte vodu. Lepo razmutite i prelijte preko musake. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE