Musakaje praktično jelo koje je sem brze pripreme i fantastičnog ukusa. Obično se sprema sa mlevenim mesom i krompirom, ali varijacija je bezbroj, pa tako možete da koristite bilo koje povrće.Mi vam danas predlažemo musaku sa tikvicama koja je idealna ako ste vegetarijanac, ali i ako postite. Peče se manje od pola sata, a sastojci su baš jeftini.
- Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 2 crna luka
- 1 veći paradajz
- 1 veća šargarepa
- 150 g pirinča
- Za preliv:
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 7-8 kašika vode
- 1 kašičica kurkume
- 2 kašike brašna
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na kolutove. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sekcanu šargarepu i promešajte. Kada povrće omekša dodajte pirinač koji ste oprali, kao i seckani paradajz. Začinite po želji. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte tikvice, pa sipajte fil i opet poređajte sloj tikvica. U posudu pomešajte obe vrste brašna i kurkumu, pa sipajte vodu. Lepo razmutite i prelijte preko musake. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus