Musakaje praktično jelo koje je sem brze pripreme i fantastičnog ukusa. Obično se sprema sa mlevenim mesom i krompirom, ali varijacija je bezbroj, pa tako možete da koristite bilo koje povrće.Mi vam danas predlažemo musaku sa tikvicama koja je idealna ako ste vegetarijanac, ali i ako postite. Peče se manje od pola sata, a sastojci su baš jeftini.
- Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 2 crna luka
- 1 veći paradajz
- 1 veća šargarepa
- 150 g pirinča
- Za preliv:
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 7-8 kašika vode
- 1 kašičica kurkume
- 2 kašike brašna
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na kolutove. Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sekcanu šargarepu i promešajte. Kada povrće omekša dodajte pirinač koji ste oprali, kao i seckani paradajz. Začinite po želji. U nauljenu vatrostalnu posudu poređajte tikvice, pa sipajte fil i opet poređajte sloj tikvica. U posudu pomešajte obe vrste brašna i kurkumu, pa sipajte vodu. Lepo razmutite i prelijte preko musake. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom