Umesto mlevenim mesom paprike napunite tunjevinom, avokadom i sirom i eto posnog ručka koji će cela porodica obožavati. Neobična kombinacija sastojaka ih čini laganim za stomak, a super je stvar što vam treba mnogo manje vremena da ih spremite nego kada pravite originalne. Ako volite sveže ne morate uopšte da ih pečete nego ih samo napunite.
- Sastojci:
- 2 paprike
- 1 avokado
- 1 kašika limunovog soka
- 1 veza mirođije
- 1-2 mlada luka
- 2-3 čena belog luka
- 150 g posnog krem sira
- 60 biljnog sira
- 1-2 konzerve tunjevine
Priprema:
Paprike presecite na pola i očistite. Zatim ih poređajte u pleh i premažite ulje, pa pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta. U blenderu pomešajte 'meso' avokada, limunov sook, mirođiju, seckani mladi luk, krem sir i čenove belog luka. Posolite i pobiberite, pa dobro izblendirajte. Tunjevinu procedite, pa napunite paprike, pospite rendanim sirom i onda ukrsite izblendiranim namazom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus