Umesto mlevenim mesom paprike napunite tunjevinom, avokadom i sirom i eto posnog ručka koji će cela porodica obožavati. Neobična kombinacija sastojaka ih čini laganim za stomak, a super je stvar što vam treba mnogo manje vremena da ih spremite nego kada pravite originalne. Ako volite sveže ne morate uopšte da ih pečete nego ih samo napunite. 

  • Sastojci:
  • 2 paprike
  • 1 avokado 
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 veza mirođije 
  • 1-2 mlada luka 
  • 2-3 čena belog luka
  • 150 g posnog krem sira 
  • 60 biljnog sira  
  • 1-2 konzerve tunjevine 

Priprema:
Paprike presecite na pola i očistite. Zatim ih poređajte u pleh i premažite ulje, pa pecite u rerni na 200°C oko 15 minuta. U blenderu pomešajte 'meso' avokada, limunov sook, mirođiju, seckani mladi luk, krem sir i čenove belog luka. Posolite i pobiberite, pa dobro izblendirajte. Tunjevinu procedite, pa napunite paprike, pospite rendanim sirom i onda ukrsite izblendiranim namazom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE