Iako se obično pripremaju sa mlevenim mesom, paprike možete puniti i posnim nadevima poput žita, pirinča, oraha..Ovo originalno jelo može upotpuniti vašu slavsku trpezu - paprike punjene orasima mogu se jesti i tople i hladne, kako god da se vama više dopada.
- Sastojci:
- 10-12 suvih crvenih paprika ili svežih (u zavisnosti koje imate)
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 2 šolje pirinča
- 3 glavice crnog luka
- 2 šaragarepe
- 2 dl paradajz soka
- 3 dl ulja
- so, biber, mlevena paprika
- 3-4 kašike brašna
- 2 krompira
Priprema:
U dublju šerpu sipati pola količine ulja, dodati sitno seckan luk i šargarepu i dinstati dok ne postanu kašasti. Konstantno se mora mešati i po potrebi dolivati ulje. Zatim dodati orahe. Promešati, i pržiti malo da i orasi ispuste masnoću. Dodati paradajz, začine i pržiti da se sve sjedini, opet dolivajući pomalo ulja da ne bude suvo. Dodati pirinač i propržiti sve zajedno još par minuta. Na kraju dodati i rendan krompir, lagano promešati i skinuti sa šporeta. Paprike operite, a ako koristite sušene potopite u mlaku vodu da omekšaju, kako bi mogle da se pune. Punite paprike nadevom. U svaku papriku staviti pola kašičice brašna, da fil ne bi izlazio prilikom kuvanja. Ređati ih u tepsiju, naliti toplom vodom da ogreznu i poklopiti. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne bude gotovo. Ubacite ih u rernu na 200 stepeni da se zapeku i da ostane malo softa.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem