Ukoliko postite ili vam fali inspiracije za posno slavsko predjelo, recept u nastavku bi mogao da vam pomogne. Ova posna pašteta sa sardinama je izuzetno kremasta i odlično će se uklopiti za Svetog Nikolu uz posnu proju ili jednostavno kao namaz za hleb.
- Sastojci:
- 2 konzerve sardina
- 1 konzerva tunjevine
- 100 g posnog majoneza
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica limunovog soka
Priprema:
Sardine ocediti od ulja, izvaditi koščice. Tunjevinu takođe ocedite pa sve staviti u secka. Dodati majonez, senf i limunov sok i mutiti dok ne dobijete kremastu smesu. Staviti u činiju, dekorisati po želji i poslužiti.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus