Ukoliko postite ili vam fali inspiracije za posno slavsko predjelo, recept u nastavku bi mogao da vam pomogne. Ova posna pašteta sa sardinama je izuzetno kremasta i odlično će se uklopiti za Svetog Nikolu uz posnu proju ili jednostavno kao namaz za hleb.

  • Sastojci:
  • 2 konzerve sardina
  • 1 konzerva tunjevine
  • 100 g posnog majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica limunovog soka

Priprema:

Sardine ocediti od ulja, izvaditi koščice. Tunjevinu takođe ocedite pa sve staviti u secka. Dodati majonez, senf i limunov sok i mutiti dok ne dobijete kremastu smesu. Staviti u činiju, dekorisati po želji i poslužiti.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE