Za posne korpice sa tunjevinom će vam svi tražiti recept.

Ako vam fali predjelo za Svetog Nikolu ili vam dolaze izneandni gosti napravite ove divne posne korpice sa tunjevinom i posnom fetom. Prave se lako i od svega par sastojaka koje možete da prilagođavate količini gostiju. Umesto posne možete da napravite i mrsnu varijantu, a unutur korpice možete da sipate salatu ili paštetu po želji. Uživajte!
- Sastojci:
- 120 g tunjevine
- 100 g posne fete
- 10 posnih korpica
- peršun
- paprika
- Za korpice:
- 250 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Tunjevinu procedite i usitnite. Zatim dodajte feta sir i dobro sjedinite sastojke da dobijete glatku smesu. SIpajte u korpice i dekorišite peršunom i paprikom koje ste prethodno iseckali. Pomešajte brašno sa kašičicom soli, praškom za pecivo, kiselom vodom i uljem. Umesite glatko testo. Oklagijom razvucite testo okruglog oblika, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove. Okrenite kalup za projice naopačke i postavite testo preko kalupa. Takođe, možete da g stavite u kalup i prstima oblikujete. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.