Ako vam fali predjelo za Svetog Nikolu ili vam dolaze iznenadni gosti napravite ove divne posne korpice sa tunjevinom i posnom fetom. Prave se lako i od svega par sastojaka koje možete da prilagođavate količini gostiju. Umesto posne možete da napravite i mrsnu varijantu, pa korpice možete da napunite ruskom salatom ili paštetom po želji. Uživajte! Ako su vam se dopale slane korpice, isprobajte i recept za slatke korpice od keksa punjene čokoladom.

Sastojci:

  • 120 g tunjevine 
  • 100 g posne fete 
  • 10 posnih korpica 
  • peršun 
  • paprika 
  • Za korpice:
  • 250 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 100 ml kisele vode

Recept za posne korpice sa tunjevinom - predjelo za Svetog Nikolu:

Tunjevinu procedite i usitnite. Zatim dodajte feta sir i dobro sjedinite sastojke da dobijete glatku smesu. SIpajte u korpice i dekorišite peršunom i paprikom koje ste prethodno iseckali. Pomešajte brašno sa kašičicom soli, praškom za pecivo, kiselom vodom i uljem. Umesite glatko testo. Oklagijom razvucite testo okruglog oblika, debljine 3 mm, a zatim čašom vadite krugove. Okrenite kalup za projice naopačke i postavite testo preko kalupa. Takođe, možete da g stavite u kalup i prstima oblikujete. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno.

Pročitajte i ovo: Predlozi za ukusna posna predjela

BONUS VIDEO: 

Instagram/cooking__diaries_ Lepeza patlidžan

(StvarUkusa/S.B.)