Isprobajte recept za posnuparadajz čorbu, koji je malo drugačiji od onog na koji je većina navikla. Ono što ovo jelo izdvaja od sličnih jeste dodatak pirinča. Ova čorba idealan je izbor pre glavnog jela, a kada niste mnogo gladni možete da je jedete kao samostalno jelo uz malo prepečenog hleba.
- Sastojci:
- 500 ml paradajz soka
- 250 ml vode
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 šolja pirinča
- so, biber, bosiljak
- 1 kašičica šećera
Priprema:
Iseckati luk i šargarepu na sitno i prodinstati na vodi. Kada povrće omekša dodajte paradajz sok i 1 kašićicu šećera pa dinstajte još 5 min. Potom sipajte vodu i ostavite da provri. Kada počne da vri, dodati šolju pirinča. Kuvati 10-tak minuta, pa dodati biber, so i bosiljak. Isključiti šporet, poklopiti i ostaviti na toploj ringli.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun