Bundeva je prava jesenja namirnica, koja ne samo da je lekovita, nego je i ukusna, a od nje možete da pravite i pite, čorbe,musaku... Ako želite da vam cela kuća miriše, onda obavezno spremite bundevaru od domaćih kora po receptu baka Coke. Prava domaćinska, a priprema nije zahtevna. Domaće kore se prave od tri sastojka, a na kraju se pita preliva sočnim sirupom. Toliko je slasna da će nestati iz pleha dok je vruća. Idelana je ako postite. 

  • Sastojci:
  • 500 g bundeve
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 300 g šećera
  • 1 kašika ulja
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 limun
  • 100 g oraha

Priprema:
Pomešajte ulje, so i brašno i umesite testo. Podelite na tri dela i oblikujte loptice. Premažite uljem i pokrijte, pa ostavite da odstoje pola sata. Jednu lopticu razvucite tanko na radnoj površini, prvo oklagijom, a zatim rukama. Testo treba da bude skoro providno. U jednoj posudi pomešajte šećer (150 g) i vanilin šećer, a u drugu sipajte rendanu bundevu. Preko kore pospite bundevu i šećer, pa urolajte i savijte u krug. Tako uradite i sa preostalim testom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni. Za to vreme, u šerpu sipajte preostali šećer (150 g) i čašu vode i kuvajte dok se šećer ne otopi. Dodajte i sok od jednog limuna. Sirup treba da bude ređi nego za slatko. Vruću pitu prelijte hladnim sirupom i pospite seckanim orasima.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE