Bundeva je prava jesenja namirnica, koja ne samo da je lekovita, nego je i ukusna, a od nje možete da pravite i pite, čorbe,musaku... Ako želite da vam cela kuća miriše, onda obavezno spremite bundevaru od domaćih kora po receptu baka Coke. Prava domaćinska, a priprema nije zahtevna. Domaće kore se prave od tri sastojka, a na kraju se pita preliva sočnim sirupom. Toliko je slasna da će nestati iz pleha dok je vruća. Idelana je ako postite.
- Sastojci:
- 500 g bundeve
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 300 g šećera
- 1 kašika ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun
- 100 g oraha
Priprema:
Pomešajte ulje, so i brašno i umesite testo. Podelite na tri dela i oblikujte loptice. Premažite uljem i pokrijte, pa ostavite da odstoje pola sata. Jednu lopticu razvucite tanko na radnoj površini, prvo oklagijom, a zatim rukama. Testo treba da bude skoro providno. U jednoj posudi pomešajte šećer (150 g) i vanilin šećer, a u drugu sipajte rendanu bundevu. Preko kore pospite bundevu i šećer, pa urolajte i savijte u krug. Tako uradite i sa preostalim testom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne porumeni. Za to vreme, u šerpu sipajte preostali šećer (150 g) i čašu vode i kuvajte dok se šećer ne otopi. Dodajte i sok od jednog limuna. Sirup treba da bude ređi nego za slatko. Vruću pitu prelijte hladnim sirupom i pospite seckanim orasima.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem