Retko koja osoba ne voli krompir, a od ovog omiljenog povrća možete da napravite savšreno ukusne mini pohovane pljeskavice. Odličan su izbor i ako se pridržavate Usrkšnjeg posta jer ne sadrže ni jaja ni mleko. Hrskave spolja, a mekane unutra ove pljeskavice možete da poslužite samo sa salatom, ali i nekim zanimljivim umakom. 

  • Sastojci: 
  • 900 g krompira
  • 200 g tunjevine
  • 80 g tvrdog sira (posni) 
  • 1 kašičica karija
  • vlašac
  • 2 kašike brašna

Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte, pa skuvajte. Zatum ga procedite i prebacite u posudu i dobro ispasirajte. Dodajte proceđenu tunjevinu, sitno seckani vlašac, kao i rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite karijem, pa dodajte rendani sir i brašno, pa dobro sjedinite sastojke. Uzimajte po malo smese i oblikujte loptice, pa ih malo spljoštite rukama. Zatim ih malo premažite uljem, pa uvaljajte u przle. Pržite u ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE