Retko koja osoba ne voli krompir, a od ovog omiljenog povrća možete da napravite savšreno ukusne mini pohovane pljeskavice. Odličan su izbor i ako se pridržavate Usrkšnjeg posta jer ne sadrže ni jaja ni mleko. Hrskave spolja, a mekane unutra ove pljeskavice možete da poslužite samo sa salatom, ali i nekim zanimljivim umakom.
- Sastojci:
- 900 g krompira
- 200 g tunjevine
- 80 g tvrdog sira (posni)
- 1 kašičica karija
- vlašac
- 2 kašike brašna
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte, pa skuvajte. Zatum ga procedite i prebacite u posudu i dobro ispasirajte. Dodajte proceđenu tunjevinu, sitno seckani vlašac, kao i rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite karijem, pa dodajte rendani sir i brašno, pa dobro sjedinite sastojke. Uzimajte po malo smese i oblikujte loptice, pa ih malo spljoštite rukama. Zatim ih malo premažite uljem, pa uvaljajte u przle. Pržite u ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus