Kombinacija sira, jaja i povrća je savršena za jednostavan, a ukusan ručak za celu porodicu. Iskoristite sastojke koje većina već ima u frižideru i spremite jelo koje je toliko dobro da će svi tražiti repete. Ova kaserola sadrži krompir, brokoli, papriku, paradajz, a onda se preliva aromatičnom smesom od jaja i posipa sa dve vrste sira. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 brokoli
- 1 paprika
- majčina dušica
- 4 krompira
- malo putera
- maslinovo ulje
- 1 crni luk
- 5 jaja
- 4-5 kašika grčkog jogurta
- 1-2 čena belog luka
- 8 komada čeri paradajza
- 80 g mocarele
- 80 g tvrdog sira
Priprema:
Brokoli isecite na manje cvetove, a papriku na trake. Zatim poređajte povrće na nauljen pleh, pa posolite i pospite majčinom dušicom. Promešajte i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. Krompir oljuštite i isecite na manje kocke i onda propržite na zagrejanom ulju i puter nekih 10-15 minuta. Dodajte i seckani crni luk. Posolite i pobiberite. U posudi umutite jaja, pa dodajte grčki jogurt, mleveni beli luk i posolite. Lepo promešajte. Izvadite brokoli i papriku iz rerne, pa preko sipajte krompir i promešajte. Poređajte čeri paradajz isečen na pola i komade isečene mocarele. Prelijte smesom od jaja. Preko pospite rendani tvrdi sir i vratite u rernu i pecite na 200°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem