Od povrća mogu da se pripreme neka od najukusnijih jela, a upravo je takav i ovaj recept. Zapecite raznovrsno povrće kao što je karfiol, brokoli, paprika, paradajz..., pa preko svega sipajte ukusan preliv i pospite sirom. Ovo jelo će vas oduševiti već na prvi zalogaj, a priprema je nikad lakša, pa uspeva i početnicima u kuhinji.
- Sastojci:
- 1 brokoli
- 400 g karfiola
- 4 kašike mleka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 čen belog luka
- 2 paprike
- par komada čeri paradajza
- 4 jajeta
- 5 kašika ulja
- 130 g brašna
- 500 ml mleka
- peršun
- mirođija
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
Brokoli isecite na cvetove, pa stavite šerpu i prelijte vodom. Posolite i sipajte 2 kašike mleka. Kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 2 minuta. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. Isti postupak je i sa karfiolom. Isecite ga na cvetove, pa sipajte u šerpu i prelijte vodom. Posolite i sipajte 2 kašike mleka, pa kuvajte dok ne proključa. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. u tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk i kada omekša dodajte seckanu šargarepu. Zatim pola minuta pre nego što će povrće biti gotovo dodajte mleveni beli luk. Promešajte i sipajte u vatrostalnu posudu. Promešajte i dodajte papriku isečenu na trake. Dodajte i čeri isečen na polovine. Umutite jaja, pa ih posolite i pobiberite. Dodajte ulje i brašno i lepo sjedinite, pa sipajte mleko. Dobro promešajte i dodajte seckani peršun i mirođiju. Prelijte preko povrća i pospite rendani sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus