Zimi se uglavnom jede teška hrana i to ona koju svi obožavaju, kao što su pečenje, sarma, pasulj, ruska... Ali, ponekad želimo i nešto lagano, a upravo takav je i recept za rolovane tikvice sa svežim sirom. Mogu da se služe kao osvežavajuće predjelo pre svečane gozbe, ali i kao lagani ručak ili večera. 

  • Sastojci:
  • 3 tikvice
  • 150-200 g svežeg sira (može i krem sir) 
  • rendana korica limuna
  • sok od 1/2 limuna
  • mirođija
  • čeri paradajz
  • bosiljak

Priprema:
Tikvice isecite na trake, pa posolite i ispecite. Ako imate gril tiganj, još bolje, ali može i običan. Zatim u posudi pomešajte sir, seckanu mirođiju, limunov sok i koricu limuna. Dobro sjedinite, pa premažite tikvice i urolajte. Posložite na tacnu, pa u svaku tikvicu stavite čeri paradajz isečen na četvrtine. Ukrasite bosiljkom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE