Više ne morate da kupujete, sami možete brzo i lako da napravite preukusnu paradajz čorbu. Možete da je jedete pre glavnog jela, ali i kao hranljivu zamenu za obrok.Domaća paradajz čorba se uglavnom pravi od svežeg paradajza, ali i pelat je od koristi. Dobićete jednako kremastu strukturu i bogat ukus paradajza. Isprobajte!
Pročitajte i kako da napravite predivnu paradajz čorbu koja je idealna ako postite na vodi.
- Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike neslanog putera
- 1 crnog luka
- 6 čenova belog luka
- 2 konzerve pelata (u komadu)
- 3 šolje vode ili pilećeg bujona
- 1 kašika šećera
- 3/4 šolje pavlake za kuvanje
- sveži bosiljak
Priprema:
U šerpu sipajte maslinovo ulje i puter i kada se zagreje dodajte sitno seckani crni luk. Kada crni luk omekša dodajte i mleveni beli. Nakon 3-4 minuta sipajte pelat, a onda i bujon (pravi se tako što pileću kocku supe pomešate sa 3 čaše vrele vode). Pošećerite, posolite i pobiberite, pa promešajte i kuvajte nekih 10 minuta, dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još pola sata, pa sklonite sa šporeta. Štapnim mikserom sjednite sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Pospite seckanim bosiljkom i služite. Prijatno!
Napomena: Nemojte da koristite blender velike brzine, jer maslinovo ulje može da postane gorko. Ako nemate štapni mikser koristite gnječilicu za pire krompir kako bi sjedinili sastojke.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem