Sezonu kupusa iskoristite na najbolji način, tako što ćete napraviti pljeskavice od ovog povrća. Sjedinite sve sastojke i na kraju ispržite. Jednostavni obroci su se pokazali kao najukusniji, a dodatni je plus što uspevaju svima. Jedino što može malo vremena da vam oduzme jeste seckanje i kuvanje, ali kada napravite pljeskavice isplatiće se sav trud.
- Sastojci:
- 1 manja glavica kupusa
- 2 manja crna luka
- 2-3 jajeta
- 2 čena belog luka
- 4-5 kašika brašna
Priprema:
Isecite kupus na trake ili ga izrendajte, pa kuvajte nekih 15 minuta nakon ključanja. Treba malo da omekne. Zatim propržite sitno seckan crni luk i kada omekša dodajte mleveni beli, pa ostavite još minut, dva. Procedite kupus, pa mu dodajte propržen luk, brašno, jaja, so, biber i začinsku papriku. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite smesu i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus