Sezonu kupusa iskoristite na najbolji način, tako što ćete napraviti pljeskavice od ovog povrća. Sjedinite sve sastojke i na kraju ispržite. Jednostavni obroci su se pokazali kao najukusniji, a dodatni je plus što uspevaju svima. Jedino što može malo vremena da vam oduzme jeste seckanje i kuvanje, ali kada napravite pljeskavice isplatiće se sav trud. 

  • Sastojci:
  • 1 manja glavica kupusa 
  • 2 manja crna luka 
  • 2-3 jajeta 
  • 2 čena belog luka 
  • 4-5 kašika brašna 

Priprema:
Isecite kupus na trake ili ga izrendajte, pa kuvajte nekih 15 minuta nakon ključanja. Treba malo da omekne. Zatim propržite sitno seckan crni luk i kada omekša dodajte mleveni beli, pa ostavite još minut, dva. Procedite kupus, pa mu dodajte propržen luk, brašno, jaja, so, biber i začinsku papriku. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite smesu i sipajte u tiganj u kojem ste zagrejali malo ulja. Pržite sa obe strane. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE