Napravite rolat od lisnatog testa koji može biti odlična večera ili predjelo ukoliko vam dolaze gosti. Sa pire krompirom, šunkom i sirom biće pravi specijalitet za vaša nepca, a svi koji budu isprobali ovaj recept biće oduševljeni. Isprobajte i vi, jer ne oduzima mnogo vremena.
- Sastojci:
- 4 srednja krompira
- malo peršuna
- 60 g parmezana
- so i biber po ukusu
- 1 list lisnatog testa
- 9 kriški šunke
- 100 g iseckane mocarele
- jaje za premazivanje
Priprema:
Krompir skuvajte, prohladite pa izgnječite kao za pire. Pomešajte pire krompir sa peršunom, parmezanom, solju i biberom. Na pobrašnjenoj dasci za sečenje razvaljajte lisnato testo. Napunite oko ⅔ testa pire krompirom i izjednačite sloj kašikom. Na sloj krompira stavite isečenu šunku i iseckan sir. Slobodne ivice testa premažite jajima, zarolajte i učvrstite obe ivice da potpuno prekriju fil. Stavite rolnu krompira u kalup za veknu, premažite ostatkom jajeta i zarežite nožem formirajući ukrštenu šaru. Pecite na 180°C 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus