Lovačka salata je nezaobilazna u svakoj zimnici, a sprema se slično kao ajvar i jednako je ukusna. Može da bude pikantna ili ne, sve zavisi od vašeg ukusa, a u nastavku teksta pročitajte recept za najbolju lovačku salatu. Možete da je služite kao sos uz testeninu, ali i da prelijte meso. Takođe, odličan je prilog i kuvanim jelima, kao što je gulaš. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 kg paradajza
- 500 g šargarepe
- 3 kg paprike
- 2-3 veze peršuna
- 2 kašike slatke paprike
- 150 g šećera
- 2 kašike soli
- 200 ml ulja
- 200 ml alkoholnog sirćeta
- 2 čena belog luka
- ljute paprike (po želji)
Priprema:
U šerpu sipajte malo vode (oko 100 ml) i dodajte šargarepu koju ste iseckali na kockice, pa kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga toga dodajte i papriku isečenu na trake. Promšejate, pa posle par minuta dodajte šećer, so, seckani peršun, ulje, sirće, biber, seckanu ljutu papriku i mleveni luk. Kuvajte još 20 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte lovačku salatu u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. Pokrijte peškirom ili ćebetom, pa ostavite da se polako ohladi i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem