Lovačka salata je nezaobilazna u svakoj zimnici, a sprema se slično kao ajvar i jednako je ukusna. Može da bude pikantna ili ne, sve zavisi od vašeg ukusa, a u nastavku teksta pročitajte recept za najbolju lovačku salatu. Možete da je služite kao sos uz testeninu, ali i da prelijte meso. Takođe, odličan je prilog i kuvanim jelima, kao što je gulaš. Uživajte!

  • Sastojci: 
  • 1 kg paradajza
  • 500 g šargarepe
  • 3 kg paprike
  • 2-3 veze peršuna 
  • 2 kašike slatke paprike
  • 150 g šećera
  • 2 kašike soli
  • 200 ml ulja
  • 200 ml alkoholnog sirćeta
  • 2 čena belog luka
  • ljute paprike (po želji)

Priprema:

U šerpu sipajte malo vode (oko 100 ml) i dodajte šargarepu koju ste iseckali na kockice, pa kuvajte nekih 40 minuta. Nakon toga toga dodajte i papriku isečenu na trake. Promšejate, pa posle par minuta dodajte šećer, so, seckani peršun, ulje, sirće, biber, seckanu ljutu papriku i mleveni luk. Kuvajte još 20 minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte lovačku salatu u sterilisane tegle i dobro ih zatvorite. Pokrijte peškirom ili ćebetom, pa ostavite da se polako ohladi i čuvajte na tamnom i hladnom mestu.

BONUS VIDEO: 

Kako se najlakše seče paprika TikTok/kellyscleankitchen

Izvor: Stvar ukusa