Lovačka salata dosta podseća na ajvar, ali se lakše pravi. Ako nemate uslove da pravite zimnicu, ili nemate dovoljno vremena lovačka salata je odlična zamena. Možete da je mažete na hleb, da je služite kao predjelo na slavama, a odlično se slaže sa pečenjem. Ako volite malo pikantniji ukus dodajte i ljuti papričicu.
Sastojci:
3 kg paprika
1 veza peršuna
1/2 glavice belog luka
500 g šargarepe
75 ml ulja
100 g šećera
100 g soli
500 ml paradajz sosa
100 ml sirćeta
Priprema:
Papriku očistite od semenki, pa sameljite u blenderu, a možete i u mašini za meso, ako imate. Zatim dodajte cele čenove belog luka i peršun. Sve dobro izblendirajte. U tiganju prodinstajte rendanu šargarepu, pa dodajte papriku sa pešrunom. Kad krene da vri dodajte so i šećer i dobro promešajte. Posle par minuta sipajte paradajz sos i sirće. Kuvajte još sat do dva, povremeno mešajući. Gotov proizvod sipajte u tegle koje ste prethodno sterilisali.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus