Lovačka salata dosta podseća na ajvar, ali se lakše pravi. Ako nemate uslove da pravite zimnicu, ili nemate dovoljno vremena lovačka salata je odlična zamena. Možete da je mažete na hleb, da je služite kao predjelo na slavama, a odlično se slaže sa pečenjem. Ako volite malo pikantniji ukus dodajte i ljuti papričicu.
Sastojci:
3 kg paprika
1 veza peršuna
1/2 glavice belog luka
500 g šargarepe
75 ml ulja
100 g šećera
100 g soli
500 ml paradajz sosa
100 ml sirćeta
Priprema:
Papriku očistite od semenki, pa sameljite u blenderu, a možete i u mašini za meso, ako imate. Zatim dodajte cele čenove belog luka i peršun. Sve dobro izblendirajte. U tiganju prodinstajte rendanu šargarepu, pa dodajte papriku sa pešrunom. Kad krene da vri dodajte so i šećer i dobro promešajte. Posle par minuta sipajte paradajz sos i sirće. Kuvajte još sat do dva, povremeno mešajući. Gotov proizvod sipajte u tegle koje ste prethodno sterilisali.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem