Rolovani patlidžan izgledom podseća na sarme, a njih svi obožavaju da jedu, bilo da se prave od kiselog kupusa ili zelja. Isprobajte još recepata za letnje sarmice, kao što su sa tikvica, ali i patlidžanom. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća neće moći da odole ovim sitnim  zalgojima. 

Sastojci:
2 patlidžana
200 g krem sira 
50 g tvrdog sira + malo za posipanje 
1 jaje
peršun
200 ml paradajz sosa
maslinovo ulje
svež bosiljak (ako imate)

Priprema:
Patlidžan isecite na kriške po dužini. Poređajte na pleh obložen pek papirom i nauljite. Posolite i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Pomešajte krem sir, rendani tvrdi sir, jaje i seckani peršun. Nafilujte patlidžan i urolajte. U tepsiju sipajte paradajz sos, malo ulja, so i poređajte urolalni patlidžan. Ako imate i svež bosiljak možete da stavite par listića. Pospite rendanim tvrdim sirom i pecite na 200°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE