Ćevapi od mlevenog mesa spadaju među najpoznatija jela sa ovih prostora, a ako volite da ih jedete predlažemo da probate i jeftiniju varijantu i to onu koja se pravi od povrća, konkretno od tikvica i krompira sa dodatkom sira. Ovako pripremljene ćevape možete da služite samo sa nekim umakom ili salatom, a sastojci su jeftini. 

  • Sastojci:
  • 1 tikvica 
  • 1 šargarepa
  • 2 jajeta 
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 veza peršuna
  • 1 krompir
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 4 kašike ovsenih pahuljica 
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Izrendajte tikvice, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Dobro ih isecedite, pa dodajte u smesu i rendanu šargarepu, sir i krompir. Dodajte jaja, secakni peršun i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Na kraju dodajte i mlevene ovsene pahuljice, dobro sjedinite i ostavite da smesa odstoji bar nekih 20 minuta. Oblikujte ćevape i uvaljajte u brašno, pa pržite. 

BONUS VIDEO: 

TikTok/mamazilla.moodforfood Recept za grčku pitu od tikvica sa fetom i jogurtom

Izvor: Stvar ukusa