Ćevapi od mlevenog mesa spadaju među najpoznatija jela sa ovih prostora, a ako volite da ih jedete predlažemo da probate i jeftiniju varijantu i to onu koja se pravi od povrća, konkretno od tikvica i krompira sa dodatkom sira. Ovako pripremljene ćevape možete da služite samo sa nekim umakom ili salatom, a sastojci su jeftini.
- Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- 1 veza peršuna
- 1 krompir
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica slatke paprike
- 4 kašike ovsenih pahuljica
- 2 kašike brašna
Priprema:
Izrendajte tikvice, pa posolite i ostavite da odstoje nekih 10 minuta. Dobro ih isecedite, pa dodajte u smesu i rendanu šargarepu, sir i krompir. Dodajte jaja, secakni peršun i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom i slatkom paprikom. Na kraju dodajte i mlevene ovsene pahuljice, dobro sjedinite i ostavite da smesa odstoji bar nekih 20 minuta. Oblikujte ćevape i uvaljajte u brašno, pa pržite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus