Neretko se dešava da nam ostane stari hleb, koji onda bacamo. Ipak, od hleba koji nije svež može da se napravi izvrstan obrok. Popara sa paradajz sosom! Možda će vas zanimati i kako da OD BAJATOG HLEBA ILI POGAČE NAPRAVITE POPARU: Starinsko i jeftino jelo koje se lako sprema. U poparu sa paradajz sosom dodajte luk i bosiljak, i dobićete začinjeno, a lagano jelo. Evo kako da napravite poparu sa paradajz sosom! Pogledajte i video:
Sastojci:
- 200 g starog hleba
- 800 g paradajz pirea
- 1 crveni luk
- Maslinovo ulje
- 20 g svežeg bosiljka
- 100 ml povrtnog bujona
- Biber i so po ukusu
Recept za poparu sa paradajz sosom
Nasecite hleb i luk
Za poparu sa paradajz sosom nasecite hleb na tanke kriške, presecite ako su velike. Takođe, jedan crveni luk isecite na kriške i zatim na male liske.
Dinstajte luk i paradajz pire
U tiganj stavite maslinovo ulje, a potom ubacite luk. Dinstajte minut-dva pa ubacite paradajz pire. Dodajte biber i so, povrtni bujon i sveži bosiljak. Sve dobro promešajte i dinstajte 2 minuta.
Dodajte hleb
Nakon toga preko sosa stavite kriške hleba. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka deset minuta. Uzmite drvenu kašiku i razmrvite hleb, sve dobro izmešajte. Servirajte i uživajte u popari sa paradajz sosom.
Pročitajte kako se pravi POPARA SA JAJIMA ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE: Toplo jelo za zimska jutra, praktično 0 dinara
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem