Neretko se dešava da nam ostane stari hleb, koji onda bacamo. Ipak, od hleba koji nije svež može da se napravi izvrstan obrok. Popara sa paradajz sosom! Možda će vas zanimati i kako da OD BAJATOG HLEBA ILI POGAČE NAPRAVITE POPARU: Starinsko i jeftino jelo koje se lako sprema. U poparu sa paradajz sosom dodajte luk i bosiljak, i dobićete začinjeno, a lagano jelo. Evo kako da napravite poparu sa paradajz sosom! Pogledajte i video:

TikTok/our_cookingjourney Recept za poparu sa paradajz sosom

Sastojci:

  • 200 g starog hleba
  • 800 g paradajz pirea
  • 1 crveni luk
  • Maslinovo ulje
  • 20 g svežeg bosiljka
  • 100 ml povrtnog bujona
  • Biber i so po ukusu

Recept za poparu sa paradajz sosom

16:40
Korak 1

Nasecite hleb i luk

Za poparu sa paradajz sosom nasecite hleb na tanke kriške, presecite ako su velike. Takođe, jedan crveni luk isecite na kriške i zatim na male liske.

16:43
Korak 2

Dinstajte luk i paradajz pire

U tiganj stavite maslinovo ulje, a potom ubacite luk. Dinstajte minut-dva pa ubacite paradajz pire. Dodajte biber i so, povrtni bujon i sveži bosiljak. Sve dobro promešajte i dinstajte 2 minuta.

16:44
Korak 3

Dodajte hleb

Nakon toga preko sosa stavite kriške hleba. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka deset minuta. Uzmite drvenu kašiku i razmrvite hleb, sve dobro izmešajte. Servirajte i uživajte u popari sa paradajz sosom.

Pročitajte kako se pravi POPARA SA JAJIMA ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE: Toplo jelo za zimska jutra, praktično 0 dinara

BONUS VIDEO

Instagram/ themodernnonna Italijanska popara

StvarUkusa/L.S.