Neretko se dešava da nam ostane stari hleb, koji onda bacamo. Ipak, od hleba koji nije svež može da se napravi izvrstan obrok. Popara sa paradajz sosom! Možda će vas zanimati i kako da OD BAJATOG HLEBA ILI POGAČE NAPRAVITE POPARU: Starinsko i jeftino jelo koje se lako sprema. U poparu sa paradajz sosom dodajte luk i bosiljak, i dobićete začinjeno, a lagano jelo. Evo kako da napravite poparu sa paradajz sosom! Pogledajte i video:
Sastojci:
- 200 g starog hleba
- 800 g paradajz pirea
- 1 crveni luk
- Maslinovo ulje
- 20 g svežeg bosiljka
- 100 ml povrtnog bujona
- Biber i so po ukusu
Recept za poparu sa paradajz sosom
Nasecite hleb i luk
Za poparu sa paradajz sosom nasecite hleb na tanke kriške, presecite ako su velike. Takođe, jedan crveni luk isecite na kriške i zatim na male liske.
Dinstajte luk i paradajz pire
U tiganj stavite maslinovo ulje, a potom ubacite luk. Dinstajte minut-dva pa ubacite paradajz pire. Dodajte biber i so, povrtni bujon i sveži bosiljak. Sve dobro promešajte i dinstajte 2 minuta.
Dodajte hleb
Nakon toga preko sosa stavite kriške hleba. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka deset minuta. Uzmite drvenu kašiku i razmrvite hleb, sve dobro izmešajte. Servirajte i uživajte u popari sa paradajz sosom.
Pročitajte kako se pravi POPARA SA JAJIMA ZA ŠTEDLJIVE DOMAĆICE: Toplo jelo za zimska jutra, praktično 0 dinara
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus