Uštipci od šargarepe, tikvica i feta sira pripremaju se u roku od sat vremena. Oljušte se i izrendaju, a potom se prže. Ako volite uštipke, možda ćete želeti da napravite i najukusnije uštipke od povrća i sira. Evo i kako da napravite uštipke od šargarepe, tikvica i feta sira.

Sastojci:

  • 800 g šargarepe
  • 1 veliki luk
  • 600 g tikvica
  • 5 srednjih jaja
  • 200 g fete, izmrvljene
  • 6 kašika integralnog brašna
  • 2 kašike semenki kima
  • 300 ml ulja
  • Zelena salata i jogurt za serviranje

Recept za uštipke od šargarepe, tikvica i feta sira

17:18
Korak 1

Narendajte povrće

Za uštipke od šargarepe, tikvica i feta sira očistite i narendajte šargarepu, tikvice i luk. Stavite u cediljku preko lavaboa sa velikim prstohvatom soli da se ocedi 30 minuta. U velikoj činiji pomešajte jaja, fetu, brašno, i semenke kima, pa umutite viljuškom dok se ne pomešaju.

17:22
Korak 2

Pomešajte sa jajima

Iscedite što više tečnosti iz povrća, snažno pritisnite u cediljku 1-2 minuta, a zatim dodajte u mešavinu jaja. Promešajte da se sjedini i dobro začinite.

17:22
Korak 3

Zagrejte ulje

Zagrejte ulje u šerpi. Stavite šaku mešavine spustite u ulje. Pržite po 2-3 komada oko minut do dva, a zatim okrenite i ponovite dok ne porumeni. Uživajte u uštipcima od šargarepe, tikvica i feta sira.

Pročitajte i kako da od jeftinih sastojaka napravite uštipke od belog mesa

BONUS VIDEO

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.