Za pripremu uštipaka je potrebno samo da umesite testo. Ovo pecivo je popularno u Srbiji, a može da se služi sa slatkim ili slanim namazima. Ako volite da jedete uštipke, a ipak biste da probate nešto drugačije, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. U testo dodajte raznovrsno povrće i sir, a ona ih ispržite. Ovako pripremljeni uštipci su odličan predlog za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 1 jaje
- 1 pakovanje suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1,5 kašičice soli
- 540 g brašna
- 150 g kupusa
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 crni luk
- 1 veza peršuna
- 100 g tvrdog sira
Recept za uštipke od povrća:
Napravite testo
U posudi pomešajte mleko, šećer, suvi kvasca, jaje i sve dobro promešajte. Ostavite da se aktivira nekih 10 minuta, pa dodajte prosejano brašno i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji pola sata.
Dodajte povrće u testo
U testo dodajte rendani kupus i šargarepu, pa sjedinite. Zatim dodajte seckanu papriku, crni luk i peršun. Na kraju dodajte i rendani sir, pa sve lepo promešajte da se svi sastojci dobro sjedine.
Pržite uštipke
Sipajte testo u špric za kolače, pa istisnite u tiganj u koje ste zagrejali ulje. Pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Pročitajte i ovo: Uštipci sa sirom od kuvanog testa
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus