Pita sa mesom od domaćih kora ne mora da se peče u rerni, što je značajna ušteda. Možda ćete želeti da napravite i zalivenu pitu sa mlevenim mesom. Ipak, pita iz tiganja je vrlo posebna zbog domaćih kora koje sami razvlačte i ima dobar odnos mesa, luka i šargarepe. Evo kako da napravite pitu sa mesom u domaćim korama!

Sastojci:

Za testo:

  • 150 ml tople vode
  • 1 kašičica soli
  • 300 g brašna

Za fil:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 žute šargarepe
  • 2 crvene šargarepe
  • 1 luk

Recept za pitu sa mesom od domaćih kora

11:45
Korak 1

Prosejte brašno

Za pitu sa mesom od domaćih kora prvo prosejte brašno i sipajte kašičicu soli. Zatim sipajte toplu vodu. Dobro umesite testo rukama i ostavite ga da odstoji.

11:49
Korak 2

Pripremite sastojke za fil

Iseckajte luk, žutu i crvenu šargarepu i izvadite mleveno meso. Sipajte u tiganj ulje, dodajte luk, šargarepu i mleveno meso, koje bi trebalo da ustinite drvenom lopaticom. Dinstajte i dodajte suvi začin.

11:49
Korak 3

Podelite testo na kuglice

Testo isecite i od delova napravite kuglice koje ćete na pobrašnjenoj površini da razvučete u tanka testa, kao palačinke. Jedan deo testa stavite na tiganj i preko njega deo fila, a potom preklopite drugim delom razvučenog testa. Okrenite da se sa obe strane ispeče pa postupak ponovite ređajući fil i testo, dok sve ne istrošite. Ostavite da odstoji. Servirajte i uživajte u piti sa mesom od domaćih kora.

Pročitajte kako se pravi PITA SA MESOM I KUPUSOM IZ TIGANJA

BONUS VIDEO

Instagram/turkuazkitchen Nan - indijski hleb

StvarUkusa/L.S.