Pita sa mesom od domaćih kora ne mora da se peče u rerni, što je značajna ušteda. Možda ćete želeti da napravite i zalivenu pitu sa mlevenim mesom. Ipak, pita iz tiganja je vrlo posebna zbog domaćih kora koje sami razvlačte i ima dobar odnos mesa, luka i šargarepe. Evo kako da napravite pitu sa mesom u domaćim korama!
Sastojci:
Za testo:
- 150 ml tople vode
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
Za fil:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 žute šargarepe
- 2 crvene šargarepe
- 1 luk
Recept za pitu sa mesom od domaćih kora
Prosejte brašno
Za pitu sa mesom od domaćih kora prvo prosejte brašno i sipajte kašičicu soli. Zatim sipajte toplu vodu. Dobro umesite testo rukama i ostavite ga da odstoji.
Pripremite sastojke za fil
Iseckajte luk, žutu i crvenu šargarepu i izvadite mleveno meso. Sipajte u tiganj ulje, dodajte luk, šargarepu i mleveno meso, koje bi trebalo da ustinite drvenom lopaticom. Dinstajte i dodajte suvi začin.
Podelite testo na kuglice
Testo isecite i od delova napravite kuglice koje ćete na pobrašnjenoj površini da razvučete u tanka testa, kao palačinke. Jedan deo testa stavite na tiganj i preko njega deo fila, a potom preklopite drugim delom razvučenog testa. Okrenite da se sa obe strane ispeče pa postupak ponovite ređajući fil i testo, dok sve ne istrošite. Ostavite da odstoji. Servirajte i uživajte u piti sa mesom od domaćih kora.
Pročitajte kako se pravi PITA SA MESOM I KUPUSOM IZ TIGANJA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem