Poslužite tople uštipke od tikvica sa šunkom kao ukusan prilog ili lagani obrok. Priprema je jednostavna, možete da ih i pohujete ukoliko tako više volite, a super se slažu uz skoro različite umake, kao što su domaći paradajz sos ili pavlaka sa začinima.
- Sastojci:
- 2 srednje velike tikvice
- 100 g šunke (može i dimljene)
- 2 jajeta
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- so po ukusu
- biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice, oljuštite ih i izrendajte na krupnijem rende. Posolite tikvice da puste višak tečnosti, ostavite ih da odstoje oko 15 minuta, a zatim rukama dobro ocedite višak tečnosti. U međuvremenu, iseckajte šunku na sitne kocke. U većoj činiji, umutite jaja. Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i biber, i dobro izmešajte da se sastojci sjedine.
Dodajte rendane tikvice i iseckanu šunku smesi od jaja i brašna. Lagano promešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede. U tiganju, zagrejte dovoljno ulja da prekrije dno tiganja. Kašikom vadite smesu i pržite je u vrućem ulju dok ne postane zlatnosmeđa sa obe strane. Ocedite uštipke od tikvica na papirnom ubrusu da upije višak masnoće.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem