Jednostavna jela koja se brzo spremaju su odličan predlog za lagani letnji ručak. Ako ste se zasitili bećarca, sataraša i drugih sličnih jela, naš predlog je da napravite zapečeno povrće preliveno jajima i sirom. Ovako pripremljeno povrće ne samo da je preukusno i da će ga cela porodica obožavati, već se lako i brzo sprema, a zasitno je.
- Sastojci:
- 1-2 tikvice
- 1 crni luk
- 1-2 šargarepe
- 150 g čeri paradajza
- so, biber, mlevena crvena paprika
- 5 jaja
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 80 g brašna
- 150 g sira
Priprema:
Isecite tikvice na kolutove, pa poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek papirom. Posolite, pobiberite i pospite crvenom mlevenom paprikom. Pecite na 180°C oko 10 minuta. Zatim u tiganju propžite krupno sečen crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Poređajte u vatrostalu posudu pečene tikvice i prženi luk sa šargarepom, poređajte i čeri paradajz isečen na polutke, pa prelijte jajima koja ste umutili sa pavlakom za kuvanje i brašnom. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. Pred kraj pospite rendnim sirom i pecite dok se ne istopi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem