Ruska salata je nezaobilazna na proslavama, ali leti, kada su napolju visoke temperature, ona nam teško pada na stomak, jer je jaka i masna. Ali, postoji i rešenje i za to. Predlažemo vam da napravite letnju rusku salatu za koju se sastojci ne kuvaju, sem jaja. Rusi predlažu da crni luk marinirate, jer će tako omekšati i izgubiće gorčinu, a samim tim će biti ukusniji. 

  • Sastojci:
  • 2 krastavca
  • 1 konzerva graška
  • 1 crni luk
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 kašičice sirćeta
  • 200 g tvrdog sira
  • 350 g dimljenih pilećih prsa ili kobasice 
  • 3 jajeta
  • 3 kašike mleka 
  • 4 kašike pavlake
  • 2 kašičice senfa

Priprema:
Krastavac isecite na trakice, kao i šunku. Luk isecite po želji, pa pošećerite, posolite i sipajte sirće. Promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme umutite jaja sa mlekom i ispržite u tiganju. Urolajte i isecite na sitne trake. Pomešajte u posudi šunku, proceđeni grašak i luk, pa dodajte krastavac i jaja. Pavlaku pomešajte sa senfom, začinite i sipajte preko. Dodajte i rendani sir (150 g). Sve dobro sjedinite. Na kraju ukrasite preostalim rendanim sirom (50 g). 

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA)

Izvor: Stvar ukusa