Kad je toplo i ne pada vam na pamet da i minut provedete kraj šporeta, a uživate u ćuftama od mlevenog mesa, ovaj recept je idealan za vas. Ćufte se odlično slažu uz sve priloge, a možete da ih jedete i samo sa svežom salatom. Bonus je što se ove spremaju praktično same - u rerni!
- Sastojci:
- 125 g rikote
- 50 g nastruganog parmezana
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
- 1 veliko jaje
- 50 g hlebnih mrvica
- 450 g mlevenog mesa (svinjetina)
Priprema:
Rernu zagrejte na 220°C. U velikoj posudi pomešajte sve sastojke, pa nežno, rukama umesite smesu za ćufte. Mesite dok se sastojci lepo ne sjedine, ali povedite računa da zadrži teskturu i da se ne pretvori u "kašu".
Od smese oblukujte 12 ćufti, približno jednake veličine. Oblikovane ćufte posložite na podmazani pleh za pečenje. Pecite ih oko 15 minuta ili dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Služite ih tople uz salatu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus