Za ćufte postoji puno recepata, a svi vole da ih jedu na drugačiji način. Najpopularnije su naravno one u paradajz sosu, ali leti se često jedu ćufte od tikvica ili nekog drugog povrća. Mi vam predlažemo da za današnji ručak napravite ćufte od mlevenog mesa, ali umesto da ih pržite, pecite ih u rerni sa žutim sosom.Ovako pripremljen ručak niko neće odbiti.
- Sastojci:
- Za ćufte:
- 600 g mlevenog mesa
- 1 kašičica sušenog mlevenog belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 crni luk
- Za sos:
- 1 kašičica soli
- prstohvat bibera
- 1 kašičica kurkume
- 30 g senfa
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1 veza mirođije
Priprema:
U mleveno meso dodajte so, biber, mleveni beli luk, slatku papriku i seckani crni luk. Dobro sjedinite, pa oblikujte loptice i ređajte u vatrostalnu posudu. U posudi pomešajte so, biber, kurkumu, senf, pavlaku za kuvanje i seckanu mirođiju. Dobro promešajte i prelijte ćufte koje su u vatrostalnoj posudi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Gotove pospite rendanim sirom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus