Za ćufte postoji puno recepata, a svi vole da ih jedu na drugačiji način. Najpopularnije su naravno one u paradajz sosu, ali leti se često jedu ćufte od tikvica ili nekog drugog povrća. Mi vam predlažemo da za današnji ručak napravite ćufte od mlevenog mesa, ali umesto da ih pržite, pecite ih u rerni sa žutim sosom.Ovako pripremljen ručak niko neće odbiti.
- Sastojci:
- Za ćufte:
- 600 g mlevenog mesa
- 1 kašičica sušenog mlevenog belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 crni luk
- Za sos:
- 1 kašičica soli
- prstohvat bibera
- 1 kašičica kurkume
- 30 g senfa
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1 veza mirođije
Priprema:
U mleveno meso dodajte so, biber, mleveni beli luk, slatku papriku i seckani crni luk. Dobro sjedinite, pa oblikujte loptice i ređajte u vatrostalnu posudu. U posudi pomešajte so, biber, kurkumu, senf, pavlaku za kuvanje i seckanu mirođiju. Dobro promešajte i prelijte ćufte koje su u vatrostalnoj posudi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Gotove pospite rendanim sirom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem