Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a kako su napolju nepodnošljive svi žele da naprave nešto na brzinu. Mi vam predlažemo recept koji će vas raspametiti, a reč o svinjskom fileu. Ovaj video je popularan na YouTube-u, a zanimljiv je način na koji se sprema. Svinjski file izgleda kao da ga je spremao profesionalac, a trik je u tome kako ćete iseći meso. Vrlo je jednostavno, a treba vam manje od 40 minuta. Služite sa prilogom po želji.
- Sastojci:
- 700 g svinjskog filea
- 1 glavica belog luka
- 1 kašika putera
- 1 ruzmarin
- Za preliv:
- 2 kašike soja sosa
- 1/2 kašičice sušenog belog luka
- 1 kašičica začina za meso
- 1 kašičica meda
Priprema:
Uzmite komad svinjskog filea i isecite na šest traka jednakih veličina (po dužini). Uzmite 3 trake, spojite i vrh vežite kanapom koji se koristi za kuvanje. Upletite pletenicu i kraj vežite kanapom. Tako uradite i sa druge tri trake. U tiganju istopite puter, pa stavite glavicu belog luka koju ste presekli na pola (ravan deo okrenite na dole). Dodajte i ruzmarin i kratko pržite. Zatim dodajte pletenice od mesa i propržite sa svih strana. U tepsiju koju ste obložili pek papirom stavite meso, luk i ruzmarin. U jednoj posudi napravite preliv tako što ćete pomešati soja sos, začine i med. Dobijenim prelivom premažite meso. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem