Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a kako su napolju nepodnošljive svi žele da naprave nešto na brzinu. Mi vam predlažemo recept koji će vas raspametiti, a reč o svinjskom fileu. Ovaj video je popularan na YouTube-u, a zanimljiv je način na koji se sprema. Svinjski file izgleda kao da ga je spremao profesionalac, a trik je u tome kako ćete iseći meso. Vrlo je jednostavno, a treba vam manje od 40 minuta. Služite sa prilogom po želji. 

  • Sastojci:
  • 700 g svinjskog filea
  • 1 glavica belog luka 
  • 1 kašika putera 
  • 1 ruzmarin 
  • Za preliv: 
  • 2 kašike soja sosa
  • 1/2 kašičice sušenog belog luka
  • 1 kašičica začina za meso 
  • 1 kašičica meda

Priprema: 
Uzmite komad svinjskog filea i isecite na šest traka jednakih veličina (po dužini). Uzmite 3 trake, spojite i vrh vežite kanapom koji se koristi za kuvanje. Upletite pletenicu i kraj vežite kanapom. Tako uradite i sa druge tri trake. U tiganju istopite puter, pa stavite glavicu belog luka koju ste presekli na pola (ravan deo okrenite na dole). Dodajte i ruzmarin i kratko pržite. Zatim dodajte pletenice od mesa i propržite sa svih strana. U tepsiju koju ste obložili pek papirom stavite meso, luk i ruzmarin. U jednoj posudi napravite preliv tako što ćete pomešati soja sos, začine i med. Dobijenim prelivom premažite meso. Pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

trik za najsočniju piletinu TikTok/callmebelly

Izvor: Stvar ukusa