Od davnina se za doručak spremaju prženice. Ovo je jelo koje svi vole, koje se lako sprema, a namirnice svi mogu da priušte. Ovo je takođe super recept koji možete da iskoristite ako vam je ostao bajat hleb i ne znate šta da napravite.Srpski recept za prženice je vrlo jednostavan, a ruske domaćice su ga obogatile sirom i tako napravile ukusno jelo koje je gotovo očas posla, a i nema prženja u ulju, jer se ove peku u rerni.
- Sastojci:
- 6 kriški hleba
- 3 jajeta
- 50 ml mleka
- 120 g tvrdog sira
- 30 g putera
Priprema:
Tri parčeta hleba stavite u pleh i viljuškom napravite rupe na par mesta (kako bi što bolje upio smesu). Umutite jaja sa mlekom i posolite, pa prelijte preko pola količine. Ostavite 5 minuta da hleb dobro upije. Preko pospite rendani sir (može i kriške) i stavite preostale kriške hleba. I te kriške viljuškom probušite, prelijte preostalom smesom od jaja, pa lagano pritisnite i ostavite da upije još 5 minuta. Preko stavite parče putera i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem