Od davnina se za doručak spremaju prženice. Ovo je jelo koje svi vole, koje se lako sprema, a namirnice svi mogu da priušte. Ovo je takođe super recept koji možete da iskoristite ako vam je ostao bajat hleb i ne znate šta da napravite.Srpski recept za prženice je vrlo jednostavan, a ruske domaćice su ga obogatile sirom i tako napravile ukusno jelo koje je gotovo očas posla, a i nema prženja u ulju, jer se ove peku u rerni. 

  • Sastojci: 
  • 6 kriški hleba 
  • 3 jajeta 
  • 50 ml mleka 
  • 120 g tvrdog sira 
  • 30 g putera

Priprema: 

Tri parčeta hleba stavite u pleh i viljuškom napravite rupe na par mesta (kako bi što bolje upio smesu). Umutite jaja sa mlekom i posolite, pa prelijte preko pola količine. Ostavite 5 minuta da hleb dobro upije. Preko pospite rendani sir (može i kriške) i stavite preostale kriške hleba. I te kriške viljuškom probušite, prelijte preostalom smesom od jaja, pa lagano pritisnite i ostavite da upije još 5 minuta. Preko stavite parče putera i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

BONUS VIDEO: 

Zdravi doručak s ovsenim pahuljicama TikTok/bveganbridie

Izvor: Stvar ukusa