Za ručak napravite šnicle od svinjskog buta u sosu od piva, a kao prilog možete da služite makarone, pire krompir ili povrće. Ovo jednostavno i ukusno jelo će se sigurno dopasti svakome, jer je kombinacija mesa i piva savršena, a i Srbi je obožvaju. Svinjski but se kratko krčka u sosu, a zbog toga će meso biti mekše i ukusnije. 

  • Sastojci:
  • 7 šnicli od svinjskog buta 
  • 3-4 kašike brašna
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • ruzmarin 
  • timijan 
  • 2 kašike soja sosa
  • 350-400 ml svetlog piva
  • 1/2 šolje vode

Priprema:
Zasecite meso u obliku dijamanta, pa posolite i pobiberite. Uvaljajte meso u brašno, pa propržite sa obe strane. Izvadite meso, pa dodajte seckani crni luk, kao i mleveni beli. Dodajte svež ruzmarin i timijan, pa kada luk omekša izvadite začinsko bilje. Vratite meso, sipajte soja sos, pivo, vodu i poklopite, pa krčkajte nekih 10 minuta.

BONUS VIDEO: 

Mleveno meso sa 3 vrste sira  TikTok/thebaddiekitchen

Izvor: Stvar ukusa