Za ručak napravite šnicle od svinjskog buta u sosu od piva, a kao prilog možete da služite makarone, pire krompir ili povrće. Ovo jednostavno i ukusno jelo će se sigurno dopasti svakome, jer je kombinacija mesa i piva savršena, a i Srbi je obožvaju. Svinjski but se kratko krčka u sosu, a zbog toga će meso biti mekše i ukusnije.
- Sastojci:
- 7 šnicli od svinjskog buta
- 3-4 kašike brašna
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- ruzmarin
- timijan
- 2 kašike soja sosa
- 350-400 ml svetlog piva
- 1/2 šolje vode
Priprema:
Zasecite meso u obliku dijamanta, pa posolite i pobiberite. Uvaljajte meso u brašno, pa propržite sa obe strane. Izvadite meso, pa dodajte seckani crni luk, kao i mleveni beli. Dodajte svež ruzmarin i timijan, pa kada luk omekša izvadite začinsko bilje. Vratite meso, sipajte soja sos, pivo, vodu i poklopite, pa krčkajte nekih 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.