Belo mesose najčešće služi na srpskoj trpezi, a osim što je ukusno, i ne košta puno. Možete da ga pripremite na razne načine, a jedan od najboljih je ovako mleveno belo meso zapečeno u rerni sa povrćem i sirom. Jednostavno jelo za koje vam nisu potrebne kulinarske veštine dopašće se svim ukućanima.
- Sastojci:
- 1 kg mlevenog belog mesa
- 300 g belog sira
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 2 kašike paradajz sosa
Priprema:
Crni luk sitno isecakajte, pa propržite na malo ulja, a onda dodajte i rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte u posudu u kojoj se nalazi mleveno meso. Zatim dodajte drobljeni sir, jaje i prezle i sve dobro sjedinite. Začinite po želji i opet promešajte. Sipajte smesu u puterom premazanu vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Zatim izvadite, premažite paradajz sosom i vratite još 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus