Belo mesose najčešće služi na srpskoj trpezi, a osim što je ukusno, i ne košta puno. Možete da ga pripremite na razne načine, a jedan od najboljih je ovako mleveno belo meso zapečeno u rerni sa povrćem i sirom. Jednostavno jelo za koje vam nisu potrebne kulinarske veštine dopašće se svim ukućanima. 

  • Sastojci:
  • 1 kg mlevenog belog mesa 
  • 300 g belog sira 
  • 2 crna luka 
  • 2 šargarepe 
  • 1 jaje 
  • 2 kašike prezli 
  • 2 kašike paradajz sosa 

Priprema: 
Crni luk sitno isecakajte, pa propržite na malo ulja, a onda dodajte i rendanu šargarepu. Kada povrće omekša dodajte u posudu u kojoj se nalazi mleveno meso. Zatim dodajte drobljeni sir, jaje i prezle i sve dobro sjedinite. Začinite po želji i opet promešajte. Sipajte smesu u puterom premazanu vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Zatim izvadite, premažite paradajz sosom i vratite još 10 minuta.

BONUS VIDEO: 

Kako se pravi puter piletina Instagram/Fooodkings

Izvor: Stvar ukusa