Sladak kupus je starinsko srpsko jelo koje se pravi od najjeftinijih namirnica. Neke domaćice vole da obogate ovo jelo mesom i flekicama, a neke se ipak odlučuju za varijantu bez mesa.Naš današnji predlog je da napravite sladak kupus koji će obožavati cela porodica, a super je što vas neće koštati puno i što se praktično sam sprema.
- Sastojci:
- 500 g mesa (po izboru)
- 1 glavica kupusa
- 100 g flekica
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica paradajz pirea
- 1 praziluk
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani praziluk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kada je meso pri kraju dodajte secakni kupus, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Posle 5 minuta dodajte paradajz pire i sipajte vodu, a ako želite možete da sipate i malo paradajz sosa. Promešajte i dodajte još neki začin po želji, pa poklopite i krčkajte dok ne omekša. Flekice kratko kuvajte u ključaloj vodi, pa dodajte u kupus i ostavite još nekih 10 minuta. Poslužite!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem