Sladak kupus je starinsko srpsko jelo koje se pravi od najjeftinijih namirnica. Neke domaćice vole da obogate ovo jelo mesom i flekicama, a neke se ipak odlučuju za varijantu bez mesa.Naš današnji predlog je da napravite sladak kupus koji će obožavati cela porodica, a super je što vas neće koštati puno i što se praktično sam sprema.
- Sastojci:
- 500 g mesa (po izboru)
- 1 glavica kupusa
- 100 g flekica
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica paradajz pirea
- 1 praziluk
Priprema:
Na malo ulja propržite seckani praziluk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kada je meso pri kraju dodajte secakni kupus, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Posle 5 minuta dodajte paradajz pire i sipajte vodu, a ako želite možete da sipate i malo paradajz sosa. Promešajte i dodajte još neki začin po želji, pa poklopite i krčkajte dok ne omekša. Flekice kratko kuvajte u ključaloj vodi, pa dodajte u kupus i ostavite još nekih 10 minuta. Poslužite!
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus