Sladak kupus je starinsko srpsko jelo koje se pravi od najjeftinijih namirnica. Neke domaćice vole da obogate ovo jelo mesom i flekicama, a neke se ipak odlučuju za varijantu bez mesa.Naš današnji predlog je da napravite sladak kupus koji će obožavati cela porodica, a super je što vas neće koštati puno i što se praktično sam sprema. 

  • Sastojci: 
  • 500 g mesa (po izboru) 
  • 1 glavica kupusa 
  • 100 g flekica 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica paradajz pirea
  • 1 praziluk 

Priprema: 
Na malo ulja propržite seckani praziluk, a kada on omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kada je meso pri kraju dodajte secakni kupus, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Posle 5 minuta dodajte paradajz pire i sipajte vodu, a ako želite možete da sipate i malo paradajz sosa. Promešajte i dodajte još neki začin po želji, pa poklopite i krčkajte dok ne omekša. Flekice kratko kuvajte u ključaloj vodi, pa dodajte u kupus i ostavite još nekih 10 minuta. Poslužite! 

Instagram Neda Ukraden savija sarme

Izvor: Stvar ukusa