Paradajz sos se koristi u mnogim jelima, a ćufte ili bolonjeze ne možemo da zamislimo bez njega. Ni kupovni nije loš, ali ukus domaćeg paradajz sosa ne može da se meri ni sa čim. Svaka domaćica ima svoj recept za paradajz sos, a Italijani za bolji  ukus dodaju svež list bosiljka koji daje posebnu aromu. Ali, postoje još neke namirnice koje možete da dodate, a koje će ukus paradajz sosa učiniti mnogo lepšim. 

KOREN RENA ILI TREŠNJE:

Ako volite malo pikantniji ukus, onda vam predlažemo da u paradajz sos dodate i list rena ili trešnje koji daj taj poseban šmek. 

LOVOR:

Takođe, ono što možete da dodate paradajz sos jeste i lovorov list. On ima specifičan miris, pa će ovaj umak učiniti bogatijim i ukusnijim. 

BELI LUK:

Belog luka možete da koristite po želji, jer sa njim nikad nema greške. Paradajz sos će učiniti ukusnijim.

MIROĐIJA: 

Takođe, aromatična biljka koja ja će svaki paradajz sos učiniti još ukusnijim je svakako mirođija. Ona je isto poznata po specifičnom mirisu i ukusu. 

BONUS VIDEO: 

Punjeni paradajz bez pečenja TikTok/dontgobaconmyheart_

Izvor: Stvar ukusa