Paradajz sos se koristi u mnogim jelima, a ćufte ili bolonjeze ne možemo da zamislimo bez njega. Ni kupovni nije loš, ali ukus domaćeg paradajz sosa ne može da se meri ni sa čim. Svaka domaćica ima svoj recept za paradajz sos, a Italijani za bolji ukus dodaju svež list bosiljka koji daje posebnu aromu. Ali, postoje još neke namirnice koje možete da dodate, a koje će ukus paradajz sosa učiniti mnogo lepšim.
KOREN RENA ILI TREŠNJE:
Ako volite malo pikantniji ukus, onda vam predlažemo da u paradajz sos dodate i list rena ili trešnje koji daj taj poseban šmek.
LOVOR:
Takođe, ono što možete da dodate paradajz sos jeste i lovorov list. On ima specifičan miris, pa će ovaj umak učiniti bogatijim i ukusnijim.
BELI LUK:
Belog luka možete da koristite po želji, jer sa njim nikad nema greške. Paradajz sos će učiniti ukusnijim.
MIROĐIJA:
Takođe, aromatična biljka koja ja će svaki paradajz sos učiniti još ukusnijim je svakako mirođija. Ona je isto poznata po specifičnom mirisu i ukusu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus