Palačinke su jedna od najstarijih, ali i najednostavnijih poslastica koje se prave od osnovnih sastojaka. Naravno, uvek postoje neke cake koje će vam omogućiti da palačinke uvek savršeno ispadnu, a iskusne domaćice su otkrile i sjajne trikove koji će vam pomoći da se palačinkene zalepe za tiganj tokom prženja. U nastavku teksta pročitajte koje 2 greške treba da izbegavate, jer mogu da budu kobne. 

Šećer

Kakvo god testo da pravite vodite računa o šećeru. Nikada ga ne dodajte previše, jer on lako počinje da gori, lepi se za tiganj... Zato budite oprezni i dodajte maksimalno 1 kašičicu. A umesto šećera uvek je bolja opcija džem ili med. 

Posuđe i šporet

Možda deluje nevažno, ali vrlo je bitno koji tiganj koristite i na kojoj ringli pržite. Tiganj treba da bude dobro zagrejan, a palačinke pržite na najjačoj ringli na šporetu.

BONUS VIDEO: 

američke palačinke od 3 sastojka tiktok/feelgoodfoodie

Izvor: Stvar ukusa