Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA TREBA DA URADITE DA SE PALAČINKE NE ZALEPE ZA TIGANJ: 1 sastojak je ključan

Palačinke su omiljena poslastica iz detinjstva, a mogu da se jedu slane ili slatke.

 Kako se prave palačinke Izvor: Shutterstock

Palačinke su jedna od najstarijih, ali i najednostavnijih poslastica koje se prave od osnovnih sastojaka. Naravno, uvek postoje neke cake koje će vam omogućiti da palačinke uvek savršeno ispadnu, a iskusne domaćice su otkrile i sjajne trikove koji će vam pomoći da se palačinkene zalepe za tiganj tokom prženja. U nastavku teksta pročitajte koje 2 greške treba da izbegavate, jer mogu da budu kobne. 

Šećer

Kakvo god testo da pravite vodite računa o šećeru. Nikada ga ne dodajte previše, jer on lako počinje da gori, lepi se za tiganj... Zato budite oprezni i dodajte maksimalno 1 kašičicu. A umesto šećera uvek je bolja opcija džem ili med. 

Posuđe i šporet

Možda deluje nevažno, ali vrlo je bitno koji tiganj koristite i na kojoj ringli pržite. Tiganj treba da bude dobro zagrejan, a palačinke pržite na najjačoj ringli na šporetu.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:19
američke palačinke od 3 sastojka
Izvor: tiktok/feelgoodfoodie
Izvor: tiktok/feelgoodfoodie

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti