Palačinke su jedna od najstarijih, ali i najednostavnijih poslastica koje se prave od osnovnih sastojaka. Naravno, uvek postoje neke cake koje će vam omogućiti da palačinke uvek savršeno ispadnu, a iskusne domaćice su otkrile i sjajne trikove koji će vam pomoći da se palačinkene zalepe za tiganj tokom prženja. U nastavku teksta pročitajte koje 2 greške treba da izbegavate, jer mogu da budu kobne.
Šećer
Kakvo god testo da pravite vodite računa o šećeru. Nikada ga ne dodajte previše, jer on lako počinje da gori, lepi se za tiganj... Zato budite oprezni i dodajte maksimalno 1 kašičicu. A umesto šećera uvek je bolja opcija džem ili med.
Posuđe i šporet
Možda deluje nevažno, ali vrlo je bitno koji tiganj koristite i na kojoj ringli pržite. Tiganj treba da bude dobro zagrejan, a palačinke pržite na najjačoj ringli na šporetu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus