Palačinke su jedna od najstarijih, ali i najednostavnijih poslastica koje se prave od osnovnih sastojaka. Naravno, uvek postoje neke cake koje će vam omogućiti da palačinke uvek savršeno ispadnu, a iskusne domaćice su otkrile i sjajne trikove koji će vam pomoći da se palačinkene zalepe za tiganj tokom prženja. U nastavku teksta pročitajte koje 2 greške treba da izbegavate, jer mogu da budu kobne.
Šećer
Kakvo god testo da pravite vodite računa o šećeru. Nikada ga ne dodajte previše, jer on lako počinje da gori, lepi se za tiganj... Zato budite oprezni i dodajte maksimalno 1 kašičicu. A umesto šećera uvek je bolja opcija džem ili med.
Posuđe i šporet
Možda deluje nevažno, ali vrlo je bitno koji tiganj koristite i na kojoj ringli pržite. Tiganj treba da bude dobro zagrejan, a palačinke pržite na najjačoj ringli na šporetu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera