Mnoge domaćice se muče sa pripremom testa, ali uz pravi recept ono nije nimalo komplikovano. Ne postoji osoba koja ne voli da jede slatke ili slane pite, kiflice..., a za pripremu ukusnog peciva najvažniji je recept za testo. Mi vam predlažemo da isprobate ovaj, jer ne samo da je lako, već ne morate da čekate sat vremena da testo nadođe. Ono što je najbitnije jeste da svima uspeva.
- Sastojci:
- 4 šolje + 3 pune kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 3 kašike ulja
- 2 šolje vode
- 25 g kvasca (11 g suvog kvasca)
Priprema:
U posudi pomešajte 3 kašike brašna, šećer i so, pa sipajte ulje. Sjedinite sve sastojke, a onda sipajte i šolju ključale vode, pa umesite glatko testo. Ostavite da se ohladi (na 40°C). U drugoj posudi pomešajte šolju tople vode i izdrobljeni kvasac i lepo promešajte. Ostavite da se aktivira. Zatim aktivirani kvasac sipajte u ohlađeno testo, pa dodajte i preostalo brašno. Nauljite ruke i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori nekih 5-10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus