Svi oni koji su u nekom trenutku pravili slano ili slatko pecivo, pitali su se kako mogu da umese testo, a da ono bude sveže i mekano i sutradan. Često ste mislili kako je greška do vas i kako niste dobro umesili testo ili niste pravilno dodavali sastojke. A trik se krije u jednoj jednostavnoj namirnici. Sigurni smo da mnogi ne znaju o čemu je reč, a iskusne domaćice su otkrile tajnu.
U testo treba da dodate malo krompirovog skroba. Kada ga mesite ako ide recimo 1 kg brašna, vi dodajte 900 g i 100 g krompirovog skroba. Upravo ovaj sastojak daje mekoću i sjaj pecivu. Skrob možete da dodate i kada pripremate fil za pite, jer će on zaštititi testo od viška vlage. Dodajte je i u fil, a i pospite malo testo pre nego što premažete nadev.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus