Piletina je meso koje se najčešće konzumira, a osim ukusa i cena je pristupačna. Možete da je spremate na bezbroj načina, ali kada je u pitanju belo mesoono može da bude malo suvo, ako se ne spremi na odgovarajući način. Zbog toga se svi odlučuju da ga pohuju, jer ne samo da je sočno, već ima i hrskavu koricu.
Kako pohovano meso nije toliko zdravo, mnogi se odlučuju samo da peku ili griluju belo meso. Ipak postoji jednostavan trik koji će pomoći da ono bude sočno i hrskavo i bez pohovanja. Iskusne domaćice su otkrile kako one spremaju, a tajna je u tome da koristite brašno.
Pre bilo kakve termičke obrade belog mesa, kada ga začine, uvaljajte ga u tanak sloj brašna. Osim što će ovako pripremljeno meso biti sočnije imaće i tanku koru koja će ga učiniti hrskavijim.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus