Nema ništa lakše za pripremu od pečuraka koje ste iseckali i ispržili. One su odličan prilog i uz meso i uz povrće, kao i testeninu. Obično ih domaćice spremaju sa seckanim crnim lukom ili bez začina, ali ono što mnogi ne znaju jeste da ukus pečuraka značajno možete da poboljštate ako dodate neke začine koje sigurni smo imate kod kuće. Zahvaljujući njima ukus pečurka će biti kao da ste ih naručili u restoranu.
Beli luk
Skoro sva jela postaju ukusnija ako se doda sitno seckani beli luk. Preporučuje se da ga dodate pred kraj.
Ruzmarin
Ne znaju svi da bukvalno mala količina ruzmarina čini pržene pečurke neverovatno mirisnim. Takođe možete da dodate malo origana i timijana.
Peršun
Ne vole sve domaćice da "kvare" pečurke previše mirisnim začinskim biljem, ali ako volite da eksprimentišete obavezno dodajte peršun. Perčuke će biti aromatične i mnogo ukusnije.
Muškatni oraščić
Ovaj izuzetni začin domaćice retko koriste, tako da je potrebno ispraviti situaciju. Samo jedan prstohvat muškatnog oraščića učiniće pržene pečurke mnogo boljim.
Napomena: Nemojte da koristite sve začine odjednom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus