Nema ništa lakše za pripremu od pečuraka koje ste iseckali i ispržili. One su odličan prilog i uz meso i uz povrće, kao i testeninu. Obično ih domaćice spremaju sa seckanim crnim lukom ili bez začina, ali ono što mnogi ne znaju jeste da ukus pečuraka značajno možete da poboljštate ako dodate neke začine koje sigurni smo imate kod kuće. Zahvaljujući njima ukus pečurka će biti kao da ste ih naručili u restoranu.

Beli luk 

Skoro sva jela postaju ukusnija ako se doda sitno seckani beli luk. Preporučuje se da ga dodate pred kraj. 

Ruzmarin

Ne znaju svi da bukvalno mala količina ruzmarina čini pržene pečurke neverovatno mirisnim. Takođe možete da dodate malo origana i timijana.

Peršun

Ne vole sve domaćice da "kvare" pečurke previše mirisnim začinskim biljem, ali ako volite da eksprimentišete obavezno dodajte peršun. Perčuke će biti aromatične i mnogo ukusnije. 

Muškatni oraščić

Ovaj izuzetni začin domaćice retko koriste, tako da je potrebno ispraviti situaciju. Samo jedan prstohvat muškatnog oraščića učiniće pržene pečurke mnogo boljim.

Napomena: Nemojte da koristite sve začine odjednom. 

Izvor: Stvar ukusa